Skip to main content Skip to footer

Hvem er Fælleskassen?

Historie
Fælleskassen blev stiftet i 1985 af nogle alternativt tænkende personer som med udgangspunkt i en grøn og bæredygtig tankegang ønskede at oprette et pengeinstitut, hvor holdninger og værdier vægtede mere end store overskud og udbetaling af udbytte. (se også vores krønike for en længere historisk beskrivelse)

Et helt almindeligt, helt ualmindeligt pengeinstitut

I Fælleskassen har vi alt det du kender fra bankerne. Samme mobil- og netbank, samme sikkerhed og samme muligheder.

Forskellen er alligevel til at føle på. Du havner nemlig aldrig i en telefonkø eller skal trække et nummer. Du får i stedet et direkte nummer til din egen rådgiver, som i stedet for at sælge dig produkter, rent faktisk rådgiver dig ud fra dine behov og drømme. Som andelshaver i Fælleskassen ejer du jo en del af os - og det man deler, er man jo fælles om. Derfor kan vi i fællesskab arbejde på at realisere drømme, grønne, ansvarlige og sociale initiativer.

Vi er ikke en bank, der er mindre dårlig end de andre. Vi er et pengeinstitut, der er bedre.

 

Overskud handler om mere end penge

Uanset hvor du er i livet, har du behov for et pengeinstitut, der kan hjælpe dig med både små og store beslutninger. Skal du låne til din bolig eller din virksomhed, så handler det ikke kun om, hvor du får den laveste rente eller det største lån. Det handler om at tænke langsigtet. Det handler om at være realistisk, og det handler om at få et godt råd. Det kan nemlig være meget mere værd end penge.

Vi betyder meget for få - i stedet for at betyde lidt for mange

En del af os vil gerne være et kendt ansigt i et lille pengeinstitut, i stedet for at være et nummer i en kø. I Fælleskassen er vi stolte af, at vores kollegaer bliver ved med at blive. Som kunde kommer du til at kende din rådgiver rigtigt godt, de bliver nemlig hos os – og for dig i mange år.

Nye boligfællesskaber, kollektiver og andre boligformer som fx. Tiny houses er velkomne i Fælleskassen. Alt for ofte er det svært at få lån til etablering af nye fælles boligformer - og i en verden, der bliver mindre og mindre, er der behov for rådgivere og fair lån til kollektiver, bofællesskaber og nye boligformer.

Derfor samarbejder Fælleskassen med jurister, der har erfaring indenfor området.

Vi hjælper virksomheder med at vise deres værd

Der er virksomheder, der vælger os, fordi de kan se ideen om noget-for-noget princippet.
Mange vælger os på grund af den grønne profil, som hjælper til opstart af grønne og bæredygtige projekter. Der er kunder, der vælger os, fordi de benytter og støtter det lokale forretningsliv. Fælleskassen har specialiseret sig i rådgivning af lilleskoler og friskoler samt virksomheder med en social eller samfundsmæssig impact.

Små projekter med stor værdi
Den grønne og sociale pulje gør det nemmere at virkeliggøre visionære grønne og sociale projekter inden for områder som vedvarende energi, økologi og bæredygtig produktion. Siden 2015 har Fælleskassen delt over 1.000.000 kr. ud. Pengene kommer fra Fælleskassens overskud samt provision fra vores samarbejdspartner SparInvest, som vi vælger at give videre via puljen.

Se mere på faellespuljen.dk

 

 

 

 

 

Vil du vide mere

Tag en snak med din rådgiver om hvordan vi bedst kan hjælpe dig!