Skip to main content Skip to footer

Tips og idéer til at komme igennem svære tider

Den stigende inflation, de høje energi- og fødevarepriser er noget, vi alle sammen kan mærke. Derfor har vi i Fælleskassen samlet lidt råd og idéer, så vi kan komme bedst muligt gennem de svære tider, som vi håber snart er ovre.

 

Dækker din overførsel til budget- og madkontoen behovet?

Hvis du har en budgetkonto til dine faste udgifter, vil det være en god idé at gennemgå alle dine udgiftsposter og få justeret den månedlige overførsel til kontoen, så du undgår, at der kommer overtræk. Hvis du har et stort elforbrug eller varmer med elvarme eller naturgas, så er har du sikkert oplevet, at udgifterne er steget betydeligt i løbet af 2022.

Hvis du har en madkonto, vil det nok også være nødvendigt at justere på den månedlige overførsel, da priserne på fødevarer også er steget betydeligt.

Har du overblik over dine udgifter?

Er der nogen, der kan skæres væk? Gennemgå kritisk dine faste udgifter og vurder om der er noget du kan undvære. Det kunne fx være Streaming tjenester eller andre faste abonnementer. Tjek om du fx kan spare på dit telefonabonnement. Mobilselskabet GreenSpeak, der er kunde i Fælleskassen tilbyder månedlige abonnementer ned til 89 kr. og så er du samtidig med til at støtte klima- eller miljøprojekter.

Ønsker du en snak med din rådgiver om dit budget eller har du andre økonomiske spørgsmål, så er vi altid klar til at tale med dig om det.

Kan du forsikres billigere?

Det kunne også være en god idé at få gennemgået dine forsikringer. Ofte vil du kunne spare penge, ved at omlægge dine forsikringer og måske ovenikøbet få en bedre dækning. I Fælleskassen samarbejder vi med Privatsikring og vi tilbyder, at du kan få set dine forsikringer igennem og få et tilbud på omlægning af dem. Det eneste du skal gøre, er at ringe til din rådgiver i Fælleskassen, så aftaler vi en tid.

Skal dine lån omlægges?

Vil du vide mere om, hvad den stigende rente har af betydning for dit realkreditlån, så tag fat i os. Har du fx et fastforrentet lån, så giver den stigende rente dig mulighed for at reducere din restgæld. Til gengæld vil din ydelse i de fleste tilfælde stige. Har du et variabelt forrentet lån, kan du se frem til højere renter, hvilket også har betydning for din økonomi og budget. Vi mener, at det er meget vigtigt, at du forholder dig til dit lån sammenholdt med dine planer for fremtiden.

 

 

 

About the author

Fælleskassen

Fælleskassen - Din lokale andelskasse

Vil du vide mere

Tag en snak med din rådgiver om hvordan vi bedst kan hjælpe dig!