Skip to main content Skip to footer

Lancering af ny funktionalitet i MitID appen

Lancering af ny funktionalitet i MitID appen

I MitID appen kommer der en såkaldt pas-funktionalitet. Det betyder, at man kan få MitID direkte i MitID appen, så længe man også har et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas til at bekræfte ens identitet. Det betyder altså, at man på en og samme gang både kan bekræfte sin identitet (vha. passet), oprette sit bruger-ID og endelig aktivere MitID appen – og det foregår alt sammen i appen.

Det er et alternativ til de øvrige måder at få MitID på: I net-/mobilbanken, på MitID.dk eller i Borgerservice. Funktionaliteten er især et tilbud til dem, som gerne i ro og mag derhjemmefra vil have MitID og dermed kan spare turen i Borgerservice. Det drejer sig især om:

 

  • Dem, der skal opdatere deres ID-oplysninger i NemID for at blive klar til MitID – og som ikke har NemID nøgleapp
  • Dem, der ikke har en telefon, der kan scanne deres pas
  • Dem, der ikke har NemID i dag og skal have MitID, fx unge, som bliver gamle nok til at få MitID eller tilflyttere.

 

Den nye funktionalitet giver desuden mulighed for, at man kan låne en telefon, hvis man ikke selv har én, der bl.a. kan aflæse chippen i passet. Det betyder også, at det bliver nemmere at hjælpe pårørende med at få MitID med egen telefon. Den, der evt. bliver hjulpet af en anden, får til sidst i processen MitID appen på sin egen telefon.   

Hen over sommeren og ud på efteråret kommer der endnu flere opdateringer i MitID app, så det også bliver muligt at bestille og aktivere fx MitID kodeviser og kodeoplæser direkte fra MitID appen. På sigt bliver det også muligt at få MitID i MitID app med udenlandske pas og Schengen ID-kort med chip. Datoerne vil løbende blive meldt ud på MitID.dk.   

About the author

Fælleskassen

Fælleskassen - Din lokale andelskasse

Vil du vide mere

Tag en snak med din rådgiver om hvordan vi bedst kan hjælpe dig!