Skip to main content Skip to footer

Pas på forfalskede netbanker og andre former for svindel!

Og pas på dem der prøver at snyde sig til personlige koder, Nem-Id eller personlige oplysninger.

Julen er højsæson for ferie og hygge, men desværre også for fup og humbug. Lige nu advarer vores it-leverandør, BEC, mod vellignende, men falske netbanker på hjemmesideadresser, der minder meget om de rigtige.

Svindlerne forsøger at lokke dig til at godkende pengeoverførsler i MitID, indtaste sms-koder, eller indtaste dine kreditkortoplysninger. Nogle gange prøver de at skabe et tidspres om at reagere inden for få sekunder.

De falske netbanker kan dukke op i søgeresultater og annoncer, hvis man søger efter sin bank på nettet. Det sikreste er, at man selv indtaster eller har et bogmærke til netbankens webadresse.​

Indtast aldrig koder, som du får i en sms fra banken, hvis du ikke selv er i gang med at overføre penge.

Vær opmærksom på, hvad du godkender i MitID. Godkend aldrig pengeoverførsler, som du ikke selv har oprettet.

Indtast kun dine kreditkortoplysninger i onlinebutikker, som du stoler på, og når du er i gang med at købe noget. Fælleskassen vil aldrig bede dig indtaste dine kreditkortoplysninger.

HUSK at Fælleskassen, NETS, Politiet eller andre myndigheder ALDRIG kontakter dig via telefonen og beder dig godkende betalinger eller lignende via brug af MitID eller sms-koder. Er det tilfældet, er der altid tale om svindel.

Vil du vide mere

Tag en snak med din rådgiver om hvordan vi bedst kan hjælpe dig!