Fælleskassens Grønne og Sociale Pulje

hjælper 2200Godnathistorier med at vise deres værd.

20. februar 2017
Fælleskassens Grønne og Sociale pulje støttede sidste år 2200Godnathistorier med en donation, der hjalp med udgivelsen af "Find os fra Nørrebro".
 
"Fælleskassen har valgt at støtte projektet, fordi børnebogen er så meget mere end blot en bog. Den er en enestående katalysator for kulturudveksling, fælles forståelse og samvær mellem børn og voksne på tværs af social baggrund, etnicitet og alder. "forklarer Thorleif Skjødt, direktør, Fælleskassen.
 
Billedbogen er en fantastisk farverig og finurlig findebog, skabt af børn i samarbejde med kunstnere, professionelle fotografer, grafikere og foreningen 2200Godnathistoriers mange frivillige. Selve involveringen af børnene og deres familier i tilblivelsen af bogen har været omdrejningspunktet for projektet, så selvom bogen har været målet, har vejen dertil været ligeså vigtig.
 
Børnebogsforfatter Stine Josefine Dige fortæller: "Formålet er at skabe fortællelyst, læseglæde og en følelse af fællesskab på tværs af kulturelle og sociale skel ved at involvere børn fra Nørrebro i skabelsen af en billed- og findebog til Nørrebros skoler, institutioner og dagplejer samt landets biblioteker. Tanken har været at bidrage med et læsefremmende
fællesskabsgivende initiativ for børn i en kulturelt og socialt set mangfoldig og udfordret bydel."
 
Idéen til bogprojektet er initieret af Stine Josefine Dige og hendes frivilligbaserede, prisvindende højtlæsningsklub 2200Godnathistorier, der siden 2013 har stimuleret sprogudvikling, fantasi og læselyst hos udsatte børn fra Nørrebro, som ikke er vant til at få litterære oplevelser og sågar godnathistorier. Foreningens frivillige læser både højt for børn, unge og ældre og er mest kendt for sine højtlæsningsfester på offentlige pladser, i parker og i baggårde.
 
Samlet set deler Fælleskassens Grønne og Sociale pulje ca. 200.000 ud hvert år. Alt sammen til projekter, hvor folkene bag tænker socialt, ansvarligt, grønt eller lokalt. Fælleskassen følger projekterne og elsker at se dem vise deres værd.
 
2200Godnat
 

Andelskassen Fælleskassen   •   Bülowsvej 48A   •   1870 Frederiksberg C   •   tlf: 35 39 45 40   •    email: faelleskassen@faelleskassen.dk   •   CVR: 69556728       Fb _logo _bg               Fælleskassen  har fået et påbud fra Finanstilsynet. Se påbudet her